Strona główna » Wydarzenia 2016

12.06.2016 r. - Festyn - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat - Kościeleczki k/Malborka

Fundacja Serce zorganizowała w ogrodach p. Licznerskich festyn z okazji Dnia Dziecka i Dni Zastępczego Rodzicielstwa dla dzieci z rodzin zastępczych. Spotkały się dzieci, które wcześniej przebywały w Domu im. J. Korczaka w Gdańsku.
Była przednia zabawa wspólnie z Teatrem p. Sienkiewicza (tańce, konkursy, zgadywanki, nagrody).
Dzieci mogły korzystać z dmuchanej zjeżdżalni, trampoliny, mogły grać w tenisa stołowego i w piłkę. Był smaczny poczęstunek z grila, sałatki, znakomite wypieki domowe i słodycze. Każde dziecko otrzymało prezent (piłki, skakanki oraz kosmetyki firmy Ziaja). Były również niekończące się rozmowy z dziećmi i rodzicami, którzy tak bardzo potrzebują dobrego słowa uznania i wsparcia.
To niepowtarzalne i niezwykle potrzebne chwile. Dziękujemy wszystkim za przybycie a współorganizatorom oraz wszystkim tym, którzy przyczynili się do organizacji festynu gorąco dziękujemy. Szczególne podziękowania należą się p. Licznerskim oraz naszym sponsorom, którzy jak zwykle byli hojni i są zawsze kiedy ich potrzebujemy.