Strona główna » Wydarzenia 2016

12.12.2016 Fabryka Św. Mikołaja

W tym roku Fabryka Św. Mikołaja Fundacji Serce im. J. Korczaka przygotowała wraz z wolontariuszami świąteczne paczki dla dzieci z rodzinnej pieczy zastępczej powiatu kwidzyńskiego województwa pomorskiego. Łącznie przygotowaliśmy 267 paczek, które 12.12.2016 r. odjechały do Kwidzyna. W dniu 16.01.2017 r. zostaną wręczone dzieciom na Wielkiej Gali Noworocznej. Będą z nami wszystkie rodziny zastępcze wraz z dziećmi, Mikołaje, a także teatr Qufer, który zaprezentuje noworoczne przedstawienie. Będą konkursy, nagrody i przednia zabawa. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, a przede wszystkim dzieci.
Dobrej zabawy

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim naszym podopiecznym, przyjaciołom, fundatorom oraz współpracownikom składamy najserdeczniejsze życzenia, aby spędzili Państwo te święta w gronie wyjątkowych osób, w atmosferze przepełnionej radością, miłością oraz ze spokojem, radością i nadzieją wyczekiwali nadejścia 2017 r.
Mamy nadzieję, że nadchodzący czas przyniesie nam i Państwu wiele dobra, zaowocuje znakomitą współpracą, a tym samym sprawi, że wsparcie udzielane naszym podopiecznym pozwoli ulżyć im w cierpieniu, niedostatkach życia i spełni ich marzenia.
Dosiego Nowego 2017 Roku oraz Otwartych Serc na drugiego człowieka.