Strona główna » Aktualności

30.05.2017 r. - Koncert p.n. POLSKA FILHARMONIA KAMERALNA SOPOT - DZIECIOM DZIECKO - TO JUTRO. JEDNO SŁONCE NAM PRZYŚWIECA

W dniu 30 maja w Kinoteatrze w Kwidzynie przy ul. Katedralnej 18 odbył się Koncert z okazji Dnia Dziecka oraz Dni Zastępczego Rodzicielstwa. Gośćmi koncertu były dzieci z pieczy zastępczej woj. pomorskiego oraz opiekunowie zastępczy, a także dzieci i młodzież z placówek edukacyjnych miasta Kwidzyna wraz z wychowawcami.
Koncert zaszczycili swoją obecnością przedstawiciele Samorządu Kwidzyńskiego - Starosta Powiatu, Burmistrz Miasta Kwidzyna, Przewodniczący Rady Miasta Kwidzyna.
Były piękne życzenia dla dzieci od Pana Starosty oraz od naszej fundacji, a także przesłanie naszego wielkiego Patrona Janusza Korczaka:
Dzieci!!!
Dumne miejcie zamiary
Górne miejcie marzenia
I dążcie do sławy
Coś z tego zawsze się stanie

Słuchaliśmy wzruszeni pięknych utworów muzyki klasycznej w opracowaniu i wykonaniu Polskiej Filharmonii Kameralnej Sopot pod dyrekcją Jagody Wyrwińskiej

Byliśmy znów razem

Organizatorami Koncertu byli Starosta Powiatu Kwidzyńskiego, Burmistrz Miasta Kwidzyna, Fundacja Serce im. J. Korczaka, Polska Filharmonia Kameralna Sopot