Strona główna » Aktualności

03.02.2019 r - Koncert charytatywny Fundacji Serce im. J. Korczaka w Rumii na rzecz Dawida.

W dniu 03.02.2019 r. w Domu Kultury w Rumi, dzięki uprzejmości Dyrektora Domu oraz Burmistrza Rumi odbył się koncert charytatywny, połączony ze zbiórką publiczną oraz aukcją na rzecz Dawida - naszego podopiecznego.
Wspaniały koncert, w którym wystąpili między innymi: Sekcja Muzyczna MDK pod kierunkiem Iwony Guberskiej, Chór Kaszubski Rumianie pod dyrekcją Marzeny Graczyk, finaliści Rumskiego Wokalu - 18, laureaci Wieszogadania - 18, a także zespół MUZAiKA oraz gościnnie zespół Sobaszków - zgromadził wspaniałą publiczność, w tym serdecznych przyjaciół Dawida oraz jego najbliższych. Gościem koncertu był Wiceburmistrz Rumi. Koncert poprowadziła pani Teresa Hebel Radna Miasta Rumi.
Zachwycił sam Dawid wzruszająco recytując Psalmy.
Zebraliśmy łącznie kwotę: 4 385,82 zł. Wszystkim Państwu gorąco dziękujemy.Było serdecznie, wzruszająco, szczodrze i refleksyjnie. Mogliśmy znów dzielić się dobrem.
Celem zbiórki jest pomoc Dawidowi w opłaceniu zabiegu operacyjnego, a także sfinansowaniu rehabilitacji i dalszego leczenia, bowiem koszty te przekraczają możliwości finansowe rodziny zastępczej, w której wychowuje się Dawid. Pragniemy, by Dawid wreszcie samodzielnie zaczął chodzić.
Zbiórka o nr: 2019/315/OR trwa do 30.04.2019r. Nadal Prosimy Państwa o wsparcie finansowe, również poprzez wpłaty na nasz rachunek: 63 1160 2202 0000 0001 0855 9451 - z dopiskiem: Pomoc dla Dawida.