Strona główna » Aktualności

31.05.2019 r. - Wierząc w miłość - możesz wszystko, Konferencja z okazji Dni Zastępczego Rodzicielstwa w Gdyni

W dniu 31.05.2019 r. uczestniczyliśmy w obchodach Dnia Rodzicielstwa Zastępczego w Gdyni. Oprócz bardzo interesujących wykładów, dotyczących opieki nad dziećmi i nastolatkami mogliśmy spotkać się również z rodzicami.
Było interesująco i uroczyście. Oprócz wykładów wszyscy mogli uczestniczyć w konkursach, gdzie każdy los wygrywał, a także popatrzeć na dzieciaków, dla których zorganizowano interesujące zabawy. Był też wspaniały artystyczny występ koordynatorów rodzinnej pieczy zastępczej dedykowany rodzinom zastępczym.
W drugiej części uroczystości odznaczono rodziny zastępcze oraz organizacje i osoby fizyczne za szczególną pracę na rzecz dzieci, działalność charytatywną oraz wspieranie rodzicielstwa zastępczego w mieście - powiecie Gdynia.
Wśród odznaczonych znalazła się również nasza organizacja. Wyróżnienie: Bursztynowego serca na dłoni dla Fundacji Serce im. J. Korczaka wręczył Prezydent Gdyni p. Wojciech Szczurek. Statuetkę Bursztynowego serca na dłoni odebrała p. Urszula Burtowicz-Kulesza - Prezes Zarządu naszej organizacji.
My również postanowiliśmy wyróżnić jedną z rodzin zastępczych naszym odznaczeniem.
Kapituła Orderu Serce za Serce postanowiła w tym roku uhonorować rodzinę zastępczą p. Anny i Wojciecha Wędrychowskich - za serce i dom pełen miłości ofiarowany Piotrusiowi.
Serdecznie gratulujemy.