Strona główna » Wydarzenia 2011

Koncert z okazji Dnia Dziecka - 01.06.2011r.

W dniu 1 czerwca 2011 roku Fundacja wspólnie z Polską Filharmonią Kameralną Sopot oraz Domem im. J. Korczaka Regionalną Placówką Opiekuńczo-Wychowawczą zorganizowały dla wszystkich dzieci z placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych województwa pomorskiego koncert w Sali Koncertowej Akademii Muzycznej przy ul. Łąkowej. Podczas koncertu wspólnie z Polską Filharmonią Kameralną Sopot pod dyrekcją Pana Wojciecha Rajskiego wystąpili również: Antoni Ingielewicz - skrzypce, Andrzej Wojciechowski - klarnet, Patryk - Beatbox, DJ Wojak, Wojciech Staroniewicz - saksofon, Rafael Iluzjonista, Piotr Sutt - instrumenty perkusyjne, Susana Mijangos - sopran. Podczas koncertu swoimi sukcesami i opowieściami o sporcie podzielili się gdańscy sportowcy: Dariusz Michalczewski - mistrz świata w boksie, Adam Korol - mistrz olimpijski w wioślarstwie, Marcin Stefański - koszykarz, zawodnik Trefla Sopot. W czasie koncertu pięciu klownów bawiło dzieci obdarowując je prezentami i cukierkami.