Wydarzenia 2018 r.

01.12.2018 r - Koncert świąteczny Służymy dziecku i jego sprawie

Fundacja Serce im. J. Korczaka wspólnie z Polską Filharmonią Kameralną Sopot była organizatorem koncertu świątecznego dla dzieci z pieczy zastępczej woj. pomorskiego.
Koncert odbył się w Operze Leśnej w Sopocie. Zagrała Polska Filharmonia Kameralna Sopot. Było wzruszająco i magicznie. Piękna muzyka wniosła wiele radości, ciepła i miłości, które mamy nadzieję zagoszczą na długo w naszych sercach.
Koncert odbył się w roku obchodów 10-lecia działalności naszej organizacji. ... »

Będzie wiele wrażeń, dużo wspaniałej muzyki, mnóstwo niespodzianek i jak zawsze:
wzruszająco i magicznie..................

Zbiórka publiczna nr: 2018/2397/OR

Zbiórka publiczna trwa do 30.12.2018 r.
Pragniemy serdecznie podziękować za dotychczasowe ofiary Sopocianom, turystom, przedsiębiorcom, gościom koncertów w Operze Leśnej, Kościele Św. Jerzego i wszystkim tym, którzy nas wsparli.
W tym roku zbieraliśmy środki na wyjazd wakacyjny: Wakacje marzeń - przełamujemy bariery niepełnosprawności - Lądek Zdrój - 2018, w którym uczestniczyły dzieci wraz z opiekunami z pieczy zastępczej woj. pomorskiego oraz cele statutowe, w tym leczenie i rehabilitację.
Polecamy Państwa ofiarności nasze puszki.
Środki można również wpłacać na rachunek fundacji – z dopiskiem Zbiórka publiczna.
Dziękujemy. »

Wakacje marzeń - przełamujemy bariery niepełnosprawności - Lądek Zdrój - Ziemia Kłodzka - Praga - Adrspach 2018, 20.08-27.08.2018 r.

Wyruszyliśmy z Sopotu wczesnym rankiem 20.08.2018 r.
Przejazd do Lądka Zdroju przebiegał płynnie, radośnie, przy pięknej pogodzie.
Dzieci wraz z opiekunami były zadowolone i zaciekawione podróżą i niespodziankami, które czekały na nich w czasie dalszego pobytu wakacyjnego, a szczególnie wycieczkami, w tym do Pragi i Adrspachu - skalnego miasta w Czechach.
Podróż upływała wesoło, były śpiewy, muzyka dla dzieci i dorosłych, a także prezenty ufundowane przez miasto Sopot - koszulki, w których pięknie reprezentowaliśmy Sopot, nie tylko zwiedzając Ziemię Kłodzką ale również Czechy.
Przyjechaliśmy wieczorem do Lądka Zdroju do Centrum Konferencji i Rekreacji Geovita, gdzie mieliśmy zarezerwowany pobyt na czas wakacji.
Hotel powitał nas serdecznie przepyszną obiadokolacją.
Trochę zmęczeni ale uradowani udaliśmy się na wypoczynek ... »

Festyn z okazji Dnia Dziecka oraz Dni Zastępczego Rodzicielstwa pn: Dziecku potrzeba przewodnika Kościeleczki - 24.06.2018 r.

Festyn organizowany corocznie przez naszą organizację dla rodzin zastępczych i dzieci z woj. pomorskiego.
W tym roku szczególny, bowiem nasza fundacja obchodzi 10-lecie swojej działalności.
Była świetna zabawa, konkursy, zabawy, animacje dla dzieci. Nie zabrakło atrakcji, w tym: dmuchanych zamków, trampoliny, przejażdżki po łące wiejskiej, malowania buziek, wspaniałych fryzur dla dzieci.
Były pyszności z grilla, słodkości, cukrowa wata i prażona kukurydza i oczywiście wspaniały, okazały tort z okazji jubileuszu naszej fundacji.
Nie zabrakło serdecznych rozmów, wspomnień ze wspólnych wyjazdów, wakacji i spotkań.
Było również „mundialowo” w oczekiwaniu na mecz Polaków na Mundialu - wtedy pewni zwycięstwa trzymaliśmy kciuki za naszą reprezentację. Trudno nie udało się.
Trzeba również umieć przegrywać.
Spędziliśmy wspaniały, pogodny, uroczy dzień ... »

Czerwiec 2018, Festyn Rodzin Zastępczych w Sopocie

Zostaliśmy zaproszeni na festyn Zastępczego Rodzicielstwa Sopockich Rodzin Zastępczych. Festyn odbył się w Grodzisku Archeologicznym w Starej Osadzie w Sopocie.
Było wiele atrakcji; pokazy walk wojów, ognisko i pieczenie kiełbasek, smaczne przekąski, wspólne rozmowy i wzajemna integracja.
Dzieci uradowane były uczestnictwem w pokazach i walkach wojów, rodzice mogli się spotkać i porozmawiać, a wspólnych tematów jak zwykle nie zabrakło.
Dziękujemy. »

04.02.2018 - koncert Mozartissimo Opera Leśna Sopot

Uczestniczyliśmy w koncercie Polskiej Filharmonii Kameralnej Sopot Mozartissimo w Operze Leśnej w Sopocie.
Podopieczni naszej fundacji, w tym opiekunowie wraz z dziećmi z pieczy zastępczej mogli uczestniczyć we wspaniałym muzycznym wydarzeniu.
Koncert wzbudził wśród zaproszonych gości i dzieci z rodzin zastępczych niezapomniane doznania i uczucia oraz możliwość przeżywania dźwięków muzyki klasycznej wykonywanej na żywo.
Uczestnicy byli zachwyceni.
Bardzo dziękujemy za zaproszenie. »

Wsparcie dla Patryka; styczeń 2018 r.

Udzieliliśmy wsparcia choremu chłopcu z Trójmiasta.
Nasza fundacja obdarzyła go zrozumienie i życzliwością, a przede wszystkim zachęciła do aktywności, która była niezbędna do jego dalszego życia. Zakupiliśmy i w pełni sfinansowaliśmy rower treningowy. Jest on potrzebny do codziennych ćwiczeń, spędzania w sposób aktywny wolnego czasu oraz polepszenia zdrowia.
Życzymy powodzenia w nowej aktywności. »