Wydarzenia 2019 r.

Koncert Świąteczny - 06.12.2019 r.

Fundacja Serce im. J. Korczaka wspólnie z Polską Filharmonią Kameralną Sopot zorganizowała Koncert Świąteczny dla dzieci z pieczy zastępczej woj. pomorskiego.
Gośćmi koncertu były dzieci z rodzin zastępczych, rodzinnych domów dziecka oraz placówek opiekuńczo-wychowawczych, a także podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy z powiatu kartuskiego wraz z opiekunami zastępczymi i wychowawcami.
Orkiestra PFK Sopot pod dyrekcją Ariela Ludwiczaka wykonała wiele pięknych utworów.
Nie zbrakło oczywiście kolęd.
Było wzruszająco, radośnie. Przepiękna muzyka ukoiła nasze serca i wprowadziła w świąteczny nastrój.
Dzieci otrzymały prezenty przygotowane przez wolontariuszy naszej Fundacji, którzy na tę okazję zamienili się w Mikołajów, Mikołajowe, Elfy, Choinki i Śnieżki.
Łącznie przekazaliśmy 210 prezentów.

Bardzo dziękujemy naszym Darczyńcom, Polskiej Filharmonii Kameralnej Sopot, Wolontariuszom naszej organizacji oraz Wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tej wyjątkowej uroczystości.

Do zobaczenia i wspólnego świętowania za rok. »

Projekt Wakacje marzeń, przełamujemy bariery niepełnosprawności - Krynica-Zdrój, Słowacja 2019 19.08.2019-27.08.2019 r.

Jesteśmy zachwyceni Ziemią Beskidu Sądeckiego, odwiedzanymi miejscami w powiecie nowosądeckim, w tym jednym z najpiękniejszych polskich uzdrowisk - Krynicy-Zdrój oraz Słowacją.
Nasi podopieczni - dzieci wraz z opiekunami z pieczy zastępczej woj. pomorskiego są zauroczeni. Mogliśmy podziwiać piękno polskich i słowackich gór, zażywać kąpieli w słowackich gorących, leczniczych źródłach, płynąć po Popradzie, wejść na górę Huzary, cieszyć się widokami z Góry Parkowej i Jaworzyny Krynickiej oraz nowo otwartej Wieży Widokowej, podziwiać Ogrody Biblijne i Sensoryczne w Muszynie, cieszyć oko starymi zabawkami w Muzeum Zabawek, zachwycać się obrazami Nikifora Krynickiego w Muzeum Nikifora oraz spędzać cudowny wakacyjny czas w Krynicy Górskiej.

PROGRAM WYCIECZEK POBYTU WAKACYJNEGO W KRYNICY-ZDROJ I NA SłOWACJI W DNIACH 20.08.2019-26.08.2019 r.

20.08.2019 wtorek

Zwiedzamy Krynicę z przewodnikiem: spacerkiem z Geovity do centrum uzdrowiska, zatrzymujemy się w ciekawych miejscach, m.in. Patria pensjonat należący do Jana Kiepury (słynny tenor, najpopularniejszy gwiazdor scen opero ... »

Zbiórka publiczna nr: 2019/2208/OR

Szanowni Państwo!
Nasza zbiórka trwa nadal do 30.12.2019 r.
Zbieraliśmy ofiary w gotówce do puszek w Sopocie, m. innymi w Operze Leśnej, w Kościele Św. Jerzego oraz innych miejscach naszego uroczego kurortu. Nasze skarbony znajdą również Państwo w sklepach i punktach usługowych Sopotu.
Naszym celem było zebranie brakujących środków na kolejną edycję naszego projektu: Wakacje marzeń, przełamujemy bariery niepełnosprawności - Krynica-Zdrój, Słowacja 2019 oraz cele statutowe, w tym m. innymi: leczenie i rehabilitację naszych podopiecz ... »

31.05.2019 r. - Wierząc w miłość - możesz wszystko, Konferencja z okazji Dni Zastępczego Rodzicielstwa w Gdyni

W dniu 31.05.2019 r. uczestniczyliśmy w obchodach Dnia Rodzicielstwa Zastępczego w Gdyni. Oprócz bardzo interesujących wykładów, dotyczących opieki nad dziećmi i nastolatkami mogliśmy spotkać się również z rodzicami.
Było interesująco i uroczyście. Oprócz wykładów wszyscy mogli uczestniczyć w konkursach, gdzie każdy los wygrywał, a także popatrzeć na dzieciaków, dla których zorganizowano interesujące zabawy. Był też wspaniały artystyczny występ koordynatorów rodzinnej pieczy zastępczej dedykowany rodzinom zastępczym.
W drugiej części uroczystości odznaczono rodziny zastępcze oraz organizacje i osoby fizyczne za szczególną pracę na rzecz dzieci, działalność charytatywną oraz wspieranie rodzicielstwa zastępczego w mieście - powiecie Gdynia.
Wśród odznaczonych znalazła się również nasza organizacja. Wyróżnienie: Bursztynowego ... »

03.02.2019 r - Koncert charytatywny Fundacji Serce im. J. Korczaka w Rumii na rzecz Dawida.

W dniu 03.02.2019 r. w Domu Kultury w Rumi, dzięki uprzejmości Dyrektora Domu oraz Burmistrza Rumi odbył się koncert charytatywny, połączony ze zbiórką publiczną oraz aukcją na rzecz Dawida - naszego podopiecznego.
Wspaniały koncert, w którym wystąpili między innymi: Sekcja Muzyczna MDK pod kierunkiem Iwony Guberskiej, Chór Kaszubski Rumianie pod dyrekcją Marzeny Graczyk, finaliści Rumskiego Wokalu - 18, laureaci Wieszogadania - 18, a także zespół MUZAiKA oraz gościnnie zespół Sobaszków - zgromadził wspaniałą publiczność, w tym serdecznych przyjaciół Dawida oraz jego najbliższych. Gościem koncertu był Wiceburmistrz Rumi. Koncert poprowadziła pani Teresa Hebel Radna Miasta Rumi. ... »