Informacja o Dawidzie

Dawid jest wychowankiem Domu im. J. Korczaka Regionalnej Placówki Opiekuńczo - Terapeutycznej w Gdańsku. Miał dużo szczęścia, ponieważ znalazła się dla niego rodzina zastępcza, która pokochała go całym sercem. Chłopiec mieszka teraz w Rumi wraz z tatą i mamą - tak nazywa opiekunów zastępczych. To rodzina nauczyła chłopca chodzić. W placówce poruszał się tylko przy balkoniku. Chłopiec cierpi na mózgowe porażenie dziecięce. Jest cały czas rehabilitowany. Przeszedł już jedną poważną operację, obecnie jest przygotowywany do następnej. Jest ona koniecznością, ponieważ chłopiec rośnie i grozi mu to, że nie będzie mógł chodzić. Operacja Dawida jest bardzo skomplikowana, będzie przeprowadzona we wrześniu w klinice w Poznaniu. Nie możemy czekać dłużej, ponieważ może być za późno. Koszt operacji to 18 000,00 zł.
Dawid jest niezwykle utalentowanym dzieckiem, pięknie recytuje i chodzi na piesze wędrówki, uwielbia spacery, wyjazdy, świetnie robi pizzę.
Nasza Fundacja zbiera środki, by pomóc Dawidowi. Jest on naszym podopiecznym od samego początku, jak został przyjęty do placówki.

Jeśli chcą Państwo pomóc Dawidowi - prosimy o wpłaty na nasze konto (z dopiskiem Dawid).
Za każdą kwotę będziemy bardzo wdzięczni.

Nr rachunku: 63 1160 2202 0000 0001 0855 9451. Bank Millenium S.A.

Zarząd i Rada Fundacji Serce im. J. Korczaka